Best oké Hudson Bay

Onderweg naar de HEMA om nieuwe gordijnen op te halen wipte ik even het recent geopende warenhuis Hudson Bay aan de Grote Marktstraat in Den Haag binnen. Puur uit nieuwgierigheid: kijken, kijken, niet kopen dus.

De begane grond had een aangename `Bijenkorfachtige’ sfeer: overzichtelijke opstelling, parfumerie van de grote merken present en best wel leuke zelfs betaalbare mode. Met toenemende nieuwsgierigheid besloot ik alle verdiepingen te bezoeken. Naarmate ik hoger in het voormalige V&D-gebouw kwam, raakte ik toch ietwat teleurgesteld. Niet dat er iets ontbrak aan de kwaliteit van het assortiment – het is inderdaad een soort van betaalbaarder Bijenkorf – maar de gevoerde brands vond ik ietwat teleurstellend. Ik had gehoopt op origineler merken, maar trof meer van hetzelfde aan. Hudson Bay voert een mix van Amerikaanse en Europese brands, maar de óverbekende namen overheersen. Je wordt om de oren geslagen met Hilfiger, Ralph Lauren, Nike, Adidas en UGG, plus een aantal Nederlandse oude bekenden zoals Van Bommel, Van Lier, G-Star en Scotch & Soda. Ik mis een merk als Banana Republic. Nu leken de hoger gelegen afdelingen nog niet helemaal compleet, dus wat niet is kan nog komen natuurlijk.

Maar er is meer dan kleding! Keukenapparatuur, beddengoed, fietsen… Een echt warenhuis dus, en door de bank genomen een aanwinst voor de stad.

O ja, een opvallend grote collectie sokken. Zal dit Canadese bedrijf in dit opzicht geïnspireerd zijn door de voorliefde voor geinige sokken van hun premier Justin Trudeau? Ik vermoed van wel.

©Renée Olsthoorn

hudsonsbaydenhaagopening-800x500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s