Culinaire genoegens in De Franse slag

`Hmm,’ kreunde Eva. `Zoiets lekkers heb ik nog nooit geproefd.’
`Wacht maar tot je mij proeft,’ zei Lucien.
`Maar dat heb ik toch al…’
`Ik bedoel mijn gerechten!’ zei hij lachend.


Ik ga het toch doen…

Wat dan?

Na mijn blog over Susan Wiggs’ Winter in de bergen, waarin culinair zoveel te genieten valt, het een klein beetje hebben over mijn eigen feelgood roman *De Franse slag.

Een en ander in het kader van de door Hebban – We Love Feelgood georganiseerde culinaire maand.

Want, waarom ook niet? De mannelijke hoofdpersoon is immers een sterrenkok die aan de École de Cordon Bleu in Parijs heeft gestudeerd, inspiratie opdoet op de markt en in de bibliotheek graag historische recepten bestudeert. De vrouwelijke hoofdpersoon is fotografe, maar werkt parttime in het restaurant van haar vader.

Recepten zul je er niet in vinden, maar wel inspirerende gerechten van Eva’s vader, eigenaar van restaurant `Blote billetjes in het gras’ (genoemd naar zo’n typisch Hollands gerecht); een café-restaurant waar je kunt genieten van stoere Hollandse gerechten als snert met gegrilde katenspek en brocbloemstamppot (broccoli-bloemkoolstamppot) met kaas en oma’s gehaktbal, een van Eva’s vaders toppers.

 

lepetitvendome

Le Petit Vendôme aan de rue des Capucines

Maar daar blijft het niet bij… Via een doosje overheerlijke macarons komen we terecht in Parijs waar een paar bestaande restaurants worden opgevoerd die een bezoekje meer dan waard zijn, zoals L’Ambroisie aan de place des Vosges waar de geliefden als voorgerecht langoustine in feuilleteegebak met sesamzaadjes nemen, of Le petit Vendôme in de rue des Capucines. En wat dacht je van de champagnebar op de derde verdieping van de Eiffeltoren? Om nog maar te zwijgen van de plannen die onze sterrenkok heeft met zijn gloednieuwe restaurant in Den Haag.

 

ambroisie-Paris1

L’Ambroisie aan de place des Vosges

Enfin, ook in De Franse slag valt er niet alleen op liefdesgebied, maar ook op culinair gebied best wel veel te genieten.

 

©Renée Olsthoorn, april 2018

*De Franse slag is als paperback en eBook leverbaar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s